Verleden – heden – toekomst

verleden - heden - toekomstIk kwam vandaag deze foto tegen op facebook en hij raakte me. Het idee van Yubis ontstond begin 2012. Na jaren velen CV’s te hebben beoordeeld en vele mensen te hebben geholpen met het maken van hun CV, begon het te kriebelen. Mensen schrijven over hun verleden. Over feiten. Eigenlijk alleen maar over wat is geweest. Terwijl ik mensen aannam voor hun heden en toekomst. Voor hun mogelijkheden, hun potentieel. Voor wat zij kunnen bijdragen aan de missie en visie van de organisaties waar ik hen voor sprak.

De mens herkennen in een CV
CV staat voor Curriculum Vitae, levensloop. Vreemd dat we dan alleen schrijven over ons verleden. Want juist in een CV, waarmee je wilt laten zien wat je kunt en weet, praten we vaak over wat we hebben gedaan. En in feitelijkheden. En van werkbieders verwachten we dan dat ze tussen deze feiten door jou als mens herkennen. Dat is best een klus en daar zit je als recruiter, beoordelaar, manager al vrij snel met een gekleurde bril naar te kijken. Je bent immers ook maar een mens!

Loslaten en jezelf laten zien
Comfort zone2De weg met Yubis was er voor mij een van loslaten. Loslaten van mijn ideeën over mezelf, over ondernemen en de crisis. Net als voor Arco Kats heeft de crisis mij beïnvloed. Uitgedaagd om slim te ondernemen. Om opnieuw te bekijken waar mijn kracht ligt en aan welke dilemma’s ik echt iets toe te voegen heb. Yubis is voor mij het loslaten van uurtje-factuurtje, loslaten van het ZP-schap, maar ook van hoe ik mezelf tot dan toe had gezien. Yubis draagt mijn visie uit op de wereld van werkbieders en werkzoekers. Ik ben er trots op dat ik dit met jullie mag delen. En het is spannend om jezelf zo te laten zien. Toch wil ik meer organisaties en werkzoekers uitdagen om meer van zichzelf te laten zien. Want dat is waar contact maken echt ontstaat, dat is uit je comfortzone stappen and where the magic happens. Een paar lucky bastards hebben al geleerd hoe het is om vanuit je comfortzone echt jezelf te laten zien, de rest van ons groeien hier lekker in door 🙂

Vertrouwen
En als je dan ontslagen bent of op zoek naar nieuw werk, dan is het best een klus om vertrouwen te houden. Ik beschouw het als mijn missie om daar iets aan bij te dragen. Mensen hun eigen kracht te laten ervaren en hen manieren te laten zien van hoe je jouw verhaal handig kunt presenteren. De menselijkheid in solliciteren weer terugbrengen. Niet alleen bij werkzoekers, maar juist ook bij werkbieders. Soms is vertrouwen houden best moeilijk. Als je weer een afwijzing krijgt of dat talent toch voor een andere organisatie kiest. Ook ik heb zo mijn momenten gehad waarin ik het niet meer zag zitten. En toch wakkerde elke keer weer dat vlammetje op, die kracht van binnen die riep: zet door, juist nu! Je bent er bijna! En dat gun ik iedereen.

Jullie verhalen
En nu ben ik vooral benieuwd naar jullie verhalen! Laat ze achter op de website hieronder of op onze facebookpagina. Deel je verhalen en inspireer elkaar. Soms is het schrijven van je reis al genoeg om te laten wat is geweest en maakt het de weg vrij (weer) volop te kunnen genieten!